Ni vsak vitamin C tudi dober

Ni vsak vitamin C tudi dober
Na trgu se dobi nešteto različnih vrst C vitamina in potrošnik praviloma vzame tistega, ki mu ga ponudi farmacevt. Seveda, pridemo v lekarno, rečemo, da bi radi vitamin C, farmacevt pa nam ponudi praviloma tistega, od katerega ima največjo maržo. Šele če rečete, da želite tak vitamin C, ki ima čim višjo stopnjo absorpcije, bo začel farmacevt nekoliko raziskovati. Zato se po nakup opravite osveščeni in izobraženi o tem, kaj želite dobiti. Žal pa tudi v tem primeru ni nujno, da boste dobili najboljši vitamin C, saj ga nima vsaka lekarna. Če malo pogledamo tudi po spletu, bomo kaj hitro ugotovili, da ima najboljši vitamin C Hiša zdravja. Vam je nepoznana? Morda, ampak se zavedajte, da je to glavni distributer znamke Now, torej številnih prehranskih dodatkov, med katerimi imate morda katerega že doma.

Zakaj ima najboljši vitamin C Hiša zdravja?

Razlog je v tem, da imajo v svoji ponudbi liposomalni vitamin C, ki velja za najboljšega zaradi svoje sestave in zmožnosti najboljše absorpcije, kar je najbolj pomembno. Nič vam ne pomaga, če zaužijete nek vitamin C v tabletah, kapsulah ali prahu, če ga z eno tableto ne zaužijete dovolj, ker so priporočila slabo napisana, ali pa če ga zaužijete dovolj ali pa celo pretiravate zato, ker želite doseči čim boljšo absorpcijo. Žal se je treba zavedati, da pri takih vrstah s prevelikim doziranjem ne boste naredili nič drugega kot le to, da boste morali samo hitreje na veliko potrebo kot bi morali sicer. Če sestava ni takšna, da se hitro absorbira, potem ga bo telo enostavno izločilo. Tako tudi velja, da pravzaprav prevelika količina ne more škoditi.

Ni nujno, da vitamin C kupite v lekarni

Iz teh ugotovitev torej izhaja, da ga ni treba kupiti ravno v lekarni. Lahko ga najdete tudi v kakšni spletni trgovini s prehranskimi dodatki, nikar pa ne kupujte tistega v šumečih tabletah, ker tistemu se lahko reče bolj sladkor in dodajanje nepotrebnih snovi kot pa vitamin C in torej bolj ali manj za zavajanje potrošnikov.

Komentiraj