Cevni grelec z zelo širokim področjem uporabe

Cevni grelec z zelo širokim področjem uporabe
Cevni grelci so samo ena od vrst grelcev, ki vam jih ponuja trg. Na voljo so na primer še patronski grelci, objemni grelci, prepognjeni grelci, keramični grelni vložki, silikonski grelci ter podobno. Kakovostni cevni grelci so med vsemi vrstami med najbolj priljubljenimi, saj se lahko uporabljajo v številne možne namene. Zaradi materialov ter dimenzij so namreč zelo prilagodljivi. Cevni grelec se na primer uporablja za gretje tekočin, zraka, strojev, orodij ter podobno. Ob uporabi nekaterih drugih materialov so uporabni tudi za ogrevanje kemikalij, goriv in olj. Ne nazadnje se uporabljajo tudi za vžig peletov, sekancev ter podobno.

Oblikovanje cevnega grelca

Cevni grelci se lahko oblikujejo skladno z zahtevami naročnika. Na trgu so vam na primer na voljo cevni grelci z zunanjim premerom 6,5 ali 8,5 ali 10 in ne nazadnje še 12,5 in 16 mm. Nazivne napetosti pa so do 600 V. Glede na medij se nato izbere ustrezen material ter površinska napetost ustreznega grelca. Na voljo vam je torej cevni grelec v najrazličnejših izvedbah, na primer cevni grelci za različne tipe pralnih ter pralno-sušilnih strojev, cevni grelci za bojlerje različnih oblik, velikosti, napetosti in moči, grelci za gastronomijo, torej za uporabo v pečicah, žarih, fritezah, ogrevanih pultih, cevni grelci za hladilne vitrine, grelci za laboratorijsko opremo, cevni grelec za sterilizatorje in cevni grelec za vžig peletov.

Cevni grelci s hladilnimi rebri

Cevni grelci s hladilnimi rebri se uporabljajo za ogrevanje zraka ter za proizvodnjo pare. Hladilna rebra omogočajo povečano grelno površino ter izboljšanje odvoda toplote. Tovrsten cevni grelec vam je na trgu na voljo v nerjavečem jeklu v številnih kakovostih. Dobite ga lahko v različnih dimenzijah oziroma v različnih premerih. Dolžina cevnega grelca je praviloma od 350 do 4000 mm razvite dolžine cevi. Priklopna napetost je med 230 ali 400 V oziroma po dogovoru z naročnikom. Oblika cevnega grelca je standardna v obliki črk M, O, U in I. Lahko se izdelajo tudi najrazličnejše izpeljanke iz teh oblik. Izvedba priključkov je na natični jeziček ali na vijačni priključek. Način pritrditve je na prirodni ali na pritrdilni plošči.

Cevni grelec na spletni strani ponudnika

Sicer pa so vam električni grelci različnih vrst, kot je na primer cevni grelec, na voljo tudi na spletni strani dobrega ponudnika. Ta vam ne ponuja samo izjemno kakovostnih izdelkov, temveč tudi najdostopnejše cene na trgu. Na spletni strani uveljavljenega podjetja si lahko natančno preberete, zakaj se uporablja določena vrsta grelca.

Komentiraj