Darila za pohodnike – Kaj kupiti?

Darila za pohodnike – Kaj kupiti?

Ko se odločamo za nakup darila za pohodnika, moramo najprej vedeti katero pohodniško opremo le ta že ime. Če je slavljenec zelo zagret pohodnik, vso najbolj nujno opremo najverjetneje že ima, zato vam svetujemo, da več pozornosti namenite manj znani a vseeno dovolj uporabni pohodniški opremi. Vsekakor je dobro darilo kakšen zanimiv kos oblačila s kakšnim smešnim motivom, mi pa vam bomo na kratko predstavili nekaj drugih možnosti za ugodno a vseeno zelo uporabno darilo, kot so npr. obrazne maske, čelne svetilke, večfunkcijski noži in vodotesne torbe.

Obrazne maske

Obrazna maska je lahko odlično darilo za vse pohodnike, plezalce, smučarje in ostale, ki so v naravi aktivni tudi pozimi. Z obrazno masko pred mrazom zaščitimo obraz, nekatere maske pa omogočajo tudi zaščito ušes. Maske so izdelane iz različnih materialov in so večinoma nastavljive s sprimljivim trakom oz. ježkom, spredaj pa imajo odprtino za nos in usta. Cene obraznih mask se večinoma gibljejo od 15 pa 30 €. [wp_ad_camp_1]

Čelne svetilke

Čelna svetilka je vsekakor en izmed pomembnih delov pohodniške ali alpinistične opreme, še posebno če se v naravo odpravljamo proti večeru. Velik večina čelnih svetilk ima vgrajene LED diode, katerih svetilnost je v večini primerov nastavljiva. Cene osnovnih čelnih svetilk se gibljejo vse od 20 pa do 50 €, kar za darilo ne bi smelo biti preveč.

Večfunkcijski noži

Večfunkcijski nož je lahko zelo lepo darilo za pohodnika ali alpinista, še posebno če se v hribe velikokrat odpravlja tudi za več dni. Noži so večinoma izdelani iz nerjavečega jekla in omgočajo okrog 10 funkcij, med katerimi so najpogostejše nož, razni odpirači, žaga, izvijač in podobno. Cene večfunkcijskih nožev so dokaj nizke, saj se le te gibljejo okrog 10 €.

Vodotesne torbe

Tudi vodotesna torba je lahko odlično darilo, predvsem za alpiniste in pohodnike, ki jih sneg ali dež ne ustavi. Torbe so različnih velikosti, večinoma pa so izdelane iz materialov kot sta PVC in najlon. Cene vodotesnih torb se gibljejo od 10 pa tudi do več kot 50 €.

Vsekakor bodo pohodniki veseli tudi vsakega drugega darila, zato vam svetujemo, da si ogledate tudi razna druga darila za rojstni dan. Pri izbiri vsekakor bodite pozorni na to, da je darilo za slavljenca primerno.

Komentiraj