Kako izbrati pravo destinacijo za oddih?

Kako izbrati pravo destinacijo za oddih?

Zdraviliški turizem je v Sloveniji dobro razvit in v pestri ponudbi toplic za najrazličnejše okuse boste gotovo našli kaj zase. Preden odpotujete, razmislite o svojih pričakovanjih in željah, saj imajo vsake terme svoje posebnosti in škoda bi bilo, da ne bi izbrali takih, ki so vam najbolj pisane na kožo.

Pomembno je, da počitnice izpolnijo vaša pričakovanja. Zato so v turističnem podjetju Sava Hotels & Resorts, ki ima v ponudbi toplice v različnih delih Slovenije, pripravili kratek vodnik po izbiri term. Pomagal vam bo izbrati počitnice, s katerih se boste vrnili navdušeni!

Nameravate toplice obiskati predvsem zaradi bazenov?

1

Razlike med vodnimi kompleksi destinacij so velike! V ponudbi vodnih parkov Sava Hotels & Resorts največ vodnih površin ponujata Terme 3000 in Terme Ptuj, tobogan pa je odprt vse leto. Notranji tobogan ima tudi največji pokriti bazenski kompleks na Gorenjskem - v Hotelu Golf na Bledu. V Termah Lendava in Zdravilišču Radenci vas v bazenih pričakujejo podvodne masaže in vrelci. Terme Banovci pa so znane po tem, da se gostje radi kopajo v zunanjih bazenih tudi pozimi!

Več: http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/dozivetja/vodni-parki/

Vas muči kakšna zdravstvena tegoba?

2

Toplice v ponudbi Sava Hotels & Resorts se odlikujejo z edinstvenimi termalnimi vrelci, ki imajo številne zdravilne učinke in vplivajo na dobro počutje. Se pa termalne in mineralne vode med toplicami precej razlikujejo. Lendavska parafinska je najboljša za revmatike. Črna termo-mineralna voda iz Term 3000 je idealna za vse, ki imate težave z gibali in sklepi. Radenska mineralna voda pomaga pri boleznih srca in ožilja. Ptujski vrelec iz globine 1100 m prinaša blagodejno naravno termalno vodo, ki je še posebej primerna za rehabilitacijo po poškodbah oz. operacijah sklepov in hrbtenice. Termalna voda Term Banovci je bogata s fluoridom in pripomore k lajšanju revmatičnih tegob. Termalna voda izpod Alp, katere blagodejnost je na Bledu spoznal že Arnold Rikli v 19. stoletju,  sprošča telo in lajša bolečine v sklepih, minerali v vodi pa pomirjujoče delujejo na kožo.

Več: http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/podporna-vsebina/o-sava-hotels-and-resorts/nase-vode/

Ob omembi oddiha najprej pomislite na sproščujočo masažo?

3

Je kaj boljšega, kot prepustiti se blagodejnim rokam, ki telesu povrnejo lepoto, energijo in vitalnost? Ali pa se sprostiti v savnah ali zdravilnih termalnih vodah, ki poživijo telo?Lahko ste prepričani, da se boste z oddiha v termah vrnili prenovljeni in pripravljeni na napore vsakdanjega tempa. V Termah Ptuj vas čaka luksuzno razvajanje, na Bledu in Termah Lendava protibolečinski wellness, v Termah 3000 in Termah Banovci wellness sledi navdihu lokalnega. V Zdravilišču Radenci pa bo wellness pripomogel k boljšemu zdravju. Skratka edinstveni wellnessi kot so edinstvene termalne vode v toplicah Sava Hotels & Resorts.

Več: <a onclick="javascript:pageTracker._trackPageview('/outgoing/www.sava-hotels-resorts.com/sl/dozivetja/wellness/');" href="http://www.sava-hotels-resorts how to weight loss.com/sl/dozivetja/wellness/">http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/dozivetja/wellness/

So za vas počitnice čas za rekreacijo?

4

Vsak letni čas ponuja številne možnosti za ukvarjanje s športom. Največ športne ponudbe vas čaka v Termah Ptuj in Termah 3000, kjer lahko kolesarite, se sprehajate, se preizkusite v jahanju, se spustite s kanuji po okoliških rekah ali jezeru. V Radenci lahko odigrate partijo tenisa v pokriti dvorani. Terme 3000 ponujajo tudi odlična igrišča za golf, golf igrišča pa so tudi v bližini Term Ptuj in hotelov na Bledu. Blejsko golf igrišče je najstarejše v Sloveniji in edino slovensko, ki je uvrščeno na lestvico Naj evropskih golf igrišč. Za kolesarje in pohodnike je Lendava priljubljena izhodiščna točka.V enem dnevu lahko kolesarite kar po treh državah.

Več: http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/dozivetja/aktivni-oddih/

V katerem delu leta se odpravljate na oddih?

5

V času šolskih počitnic je na vseh destinacijah Sava Hotels & Resorts veliko družin. Takrat je seveda glasno in špasno! Organizirane so številne animacije, prilagojene različnim starostih otrok, zanimive aktivnosti zase pa najdejo tudi odrasli. Različne aktivnosti in ugodnosti, popusti in darila so združeni v privlačne počitniške pakete, prilagojene različnim okusom. Le izbrati morate pravega zase. Številne akcije pa pripravljajo tudi izven sezone – ne spreglejte jih!

Več: http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/posebna-ponudba/

S kom potujete?

Boste prišli sami, s partnerjem ali družino? Izberite paket, v ceno katerega so vključene primerne storitve! Pri družinskih počitnicah ne spreglejte Družinskega bonusa. Posebna ponudba pa je namenjena tudi seniorjem.

Komentiraj