Kako shujšati in pri tem ohraniti optimalno zdravstveno stanje

Kako shujšati in pri tem ohraniti optimalno zdravstveno stanje

Eno izmed najbolj pogostih vprašanj, ki se pojavijo proti koncu zimskega obdobja, se glasi: kako shujšati? V zimskem obdobju smo ljudje večinoma takšni, da nekoliko zanemarimo kilograme na tehtnici. S svojim videzom smo precej zadovoljni, saj imamo oblečene dolge rokave, ki skrivajo dejstvo, da se zaradi nekoliko bolj sproščenih prehranskih navad okrog trebuha nabirajo volančki, roke pa postajajo čedalje bolj polne in brez tiste prave oblike. In če se želimo kvalitetno izgubiti kilograme, potem je potrebno odgovoriti, kako shujšati na čim bolj optimalen način.

Najprej bi želeli poudariti, da na vprašanje, kako shujšati, ni smiselno iskati odgovorov, ki svetujejo, kako shujšati na čim bolj hiter način. Zavedajte se, da najbolj hiter način za hujšanje, je tudi najbolj nezdrav način hujšanja. Na vprašanje, kako shujšati čim bolj hitro, je odgovor preprost: ne jejte ničesar. Pa je to zdravo? Vsakdo bo rekel, da ne. Hujšanje je proces, ki se dogaja takrat, kadar v telo vnesemo manj energije, kakor je telo porabi. To je preprosta energetska bilanca, ki velja pri vseh živih organizmih, pa naj gre za ježa, mačko ali pa človeka. Zelo pomembo pa je to, da je hujšanje postopno, da ne izgubljamo kilogramov prehitro. Pravilen odgovor na vprašanje, kako shujšati, je naslednji: v telo je potrebno vnesti manj energije kot je porabi, vendar pri temu je potrebno zagotoviti telesu vnos vseh potrebnih mikro in makro hranil, tako da bo izguba mišične mase čim manjša, zdravje pa ves čas blizu optimalnega.

Vse tiste shujševalne diete, ki od vas zahtevajo, da se odpovedujete določeni vrsti hrane, niso zdrave. Naše telo potrebuje beljakovine, ogljikove hidrate, maščobe, minerale in vitamine, da lahko normalno funkcionira. Če vam nekdo odgovori na vprašanje, kako shujšati, s tem, da vam omeji kakšno od teh snovi, vam dela medvedjo uslugo. Mogoče boste shujšali, vendar pa zagotovo se to ne bo zgodilo na zdrav način.

Produkte, ki vam bodo pomagali shujšati pa najdete tukaj.

Komentiraj