Kam na izlet v okolici slovenskih term

Kam na izlet v okolici slovenskih term

Najlepše počitnice so v bližini doma! Svetovno znani založnik popotniških vodnikov Rough Guide je

Slovenijo uvrstil med pet najbolj zaželenih destinacij za leto 2014. Podajte se tudi vi na odkrivanje njenih naravnih in kulturnih bogastev.Zaradi majhnosti in bližine bodo za raziskovanje dovolj krajši oddihi, pestrost ponudbe pa bo obogatila tudi daljše počitnice. Slovenske terme, ki tudi same ponujajo bogato turistično ponudbo, so odlično izhodišče za raziskovanje!

Slovenske terme s pestro ponudbo bazenov in vodnih parkov, zdravstvenih, wellness storitev, kulinarike, zabave so primerne za najrazličnejše okuse: za starejše in mlajše, pare in družine z otroki, aktivne in tiste, ki iščejo popolno sprostitev.

Terme 3000 z okolico

terme-t3000Aqualoop, tobogan s polnim obratom, 4. najhitrejši v Evropi, tobogan kamikaza s prostim padom, tobogani z zvočnimi in svetlobnimi efekti, Flying Fox – spust po vrvi nad bazeni ter 11 notranjih in zunanjih bazenov v Termah 3000 bodo prebudili otroka v vas. Seveda bodo svoj prostor našli tudi najmlajši, ki bodo v družbi Štrka Vikija čofotali v bazenih, skakali po toboganih, se igrali na napihljivih igralih in uganjali druge norčije. Priložnost za sproščanje adrenalina boste našli tudi v bližnjem pustolovskem parku Bukovniško jezero. Ste vedeli, da smo imeli v Sloveniji vulkan? Njegov zadnji izbruh boste lahko doživeli v doživljajskem parku Vulkanija v Prekmurju ter spoznali razburljivi svet vulkanov in sil.

Več o Termah 3000: http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/moravske-toplice/

Terme Ptuj z okolico

terme-ptujTerme Ptuj z največjim sistemom toboganov v Sloveniji, šestimi zunanjimi in šestimi notranjimi bazeni, vrhunskim wellnessom Valens Augusta so idealne za tiste, ki želite aktiven oddih. Ptuj, najstarejše slovensko mestu, bo postalo vaša učilnica za zgodovino in tudi druga zanimanja, obogatena z delavnicami in drugimi doživetji. Na Dravi in največjem stalnem jezeru v Sloveniji, ki ga domačini imenujejo kar Ptujsko morje, se boste lahko podali na poučno potovanje na krovu rečne turistične ladje ali pa si izposodili svoje plovilo. V pravljičnem gozdu »Rdeča kapica« v Mohorkovi grapi se boste z otroki preselili v svet znanih pravljičnih likov, spoznali pa tudi nenavadne živali, ki bivajo v gozdu. Zanimiva okolica pa ponuja tudi številne kolesarske poti.

Več o termah Ptuj: http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/ptuj/

Terme Banovci z okolico

terme-banovciNa kraju, kjer je nekoč valovalo širno panonsko morje, so ujeli termalne vrelce in jih uredili v 2.000 m2 kopalnih površin s slapovi, tobogani ter številnimi učinki. Odlično izhodišče za tiste, ki bi radi spoznavali prekmursko gostoljubnost. To boste lahko izkusili iz prve roke na izletu po Prlekiji, rajski deželi za sprehode, kolesarjenje in obiske pri mojstrih starih obrti. Na pravih kmetijah boste lahko spoznavali utrip kmečkega življenja med živalmi, sadovnjaki, vinogradi in polji, na koncu pa se okrepčali še z domačimi dobrotami. Otrokom ni lepšega kot stik z živalmi, s katerimi se lahko igrajo na kmetijah ali pa v otroškem safariju v Sikalu Zoo. Z izletov se bodo z veseljem vračali v Terme Banovci, kjer jih pričaka gusar Edi in je za otroško zabavo še posebej poskrbljeno.

Več o termah Banovci: http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/banovci/

Terme Lendava z okolico

terme-lendavaLendavske toplice z zdravilno parafinsko termomineralno vodo v osmih bazenih različnih velikosti so priljubljena točka za aktivne počitnice. Na kolesarskih izletih po urejenih kolesarskih poteh boste lahko v enem dnevu obiskali kar 3 države (poleg Slovenije boste lahko kolesarili tudi po Madžarski in Hrvaški), se spustili po reki Muri s tradicionalnim plovilom-»büjraško šefo« do Otoka ljubezni in si mimogrede ogledali znamenitosti, kot je tradicionalni Babičev mlin. V Dobrovniku v nasadu orhidej, v katerem vzgojijo do 1.200.000 orhidej na leto, pa tudi drugih tropskih rastlin, boste lahko doživeli pravi tropski vrt. Zgodovino pa boste lahko okusili na ogledu edine naravno ohranjene mumije v Sloveniji, kjer boste spoznali 400 let staro usodo Mihaela Hadika.

Več o termah Lendava: http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/lendava/

Terme Radenci z okolico

terme-radenciTerme v Radencihv svoj objem vabijo vse generacije. Blagodejnost in bližino z naravo boste lahko odkrivali tudi na izletih v bližnjo okolico. Na ekološki domačiji v Pachamama Centru (v prevodu: mati zemlja) v bližini Radencev, kjer sta si Luz Dhiraj Roschmann uredila svoj dom, boste lahko doživeli pravo harmonijo narave. Na biodinamični kmetiji, ki jo imenujejo tudi »indijansko posestvo«, boste spoznali indijansko skrivnost bivanja z naravo. Bolj pustolovski pa boste lahko na kolesarskem lovu za zakladom iskali sledi z reševanjem prebrisanih ugank, mimogrede pa spoznavali tudi lokalne posebnosti.

Več o termah Radenci http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/radenci/

Še več idej za izlete po Sloveniji.

Komentiraj