Kanarski otoki za trening sredi zime

Kanarski otoki za trening sredi zime

Kanarski otoki so se mi včasih zdeli zgolj počitniška destinacija za poležavanje na plaži, zato me dejansko niso mikali. V letošnjem letu pa sem se pripravljal za nekoliko napornejšo kolesarsko tekmo in sem želel počitnice združiti s treningom – in Kanarski otoki so bili ravno pravšnja destinacija za to.

Kanarski otoki imajo tudi pozimi nekje med 15 in 25 stopinjami Celzija (odvisno od otoka), zato so za zimske športne priprave dejansko idealni. Jaz in nekaj kolegov smo zgolj rezervirali apartma in letalske karte, spakirali kolesa, in že se je trening začel.

Zakaj so Kanarski otoki primerni za športnike?

Kanarski otoki so med kolesarji dejansko zelo priljubljeni, saj imajo primerno temperaturo, poleg tega pa so znani po tem, da je na njih kar nekaj vrhov, zaradi katerih je možno trenirati tudi vzpone. Sami smo se odpravili na največji otok in najbolj privlačen otok Tenerife, kjer se nahaja preko 3.700 metrov visok ognjenik El Teide, naše kolesarske poti pa so se zato redno dvigale in spuščale na 1.000 metrov ali več. Tako so bili Kanarski otoki idealen trening za gorske vzpone in so nam pomagali sredi pri nas mrzlih zimskih mesecev nabrati kar nekaj kondicije in vzdržljivosti.

Seveda pa Kanarski otoki niso primerni le za kolesarje. Denimo, že samo ime Kanarskega otoka Fuerteventura pomeni močan veter, ki vzdolž dolgih plaž ustvarjajo velike valove in s tem privabljajo številne ljubitelje deskanja.

Kolesarjenje in deskanje pa nista edina športa, ki privabljata športnike. Enako kot so Kanarski otoki primerni za vzdrževanje kondicije kolesarjev, so primerni tudi za ljubitelje pohodništva. Mnogi svetujejo kar nakup planinske karte.

Skratka, privoščite si odklop s turistično agencijo GTA Neptun in se pripravite na svoj nepozaben dopust na Kanarskih otokih. Več o Kanarskih otokih in ostalih zanimivostih preberite v sorodnem članku: Kanarski otoki za rekreativce.

Komentiraj