Katere igrače za mačke so daleč najbolj priljubljene?

Katere igrače za mačke so daleč najbolj priljubljene?
Dejstvo je, da znajo biti mačke izjemno igriva bitja. Ravno zato je še toliko pomembneje, da njihovi lastniki oziroma skrbniki poskrbijo, da bo takšna mala žival imela tudi dovolj ustreznih igrač. Z njimi se bo hitro zamotila in v stanovanju oziroma hiši naredila manj škode. Ko je kosmatinka sama doma, je najbolje, da ji pustimo tiste igrače za mačke, za katere ste prepričani, da se lahko z njimi igra brez vašega dodatnega nadzora. Vas zanima, katere mačje igrače so med vsemi daleč najbolj priljubljene? Zagotovo!
  1. Mačje igrače v obliki živali
Mačka preprosto ljubi igrače v obliki živali. Igra in lovljenje zanjo postaneta še toliko zanimivejša. Takšne igračke za mačke naj po možnosti vključujejo še dodatke, kot so perje, zvonček, dodatki mačje mete ali pa baldrijana. Igrače takšnih oblik hitro postanejo tudi del mačjih zavetij, kjer se z njimi igrajo tudi tedaj, ko se skrivajo pred drugimi oziroma si želijo biti preprosto same.
  1. Igrače za mačke v obliki žogice
Mačke izjemno navdušujejo tudi igračke, ki so v obliki kotalečih se žogic. Za njimi se neutrudno podijo. Predvsem so takšni izdelki primernejša izbira za nekoliko bolj odrasle mačke. Na voljo pa so tudi takšne žogice, ki so posebej zasnovane za mačje mladičke. Dobrodošla izbira so tako plastične kot penaste žogice za mačke. Žival pa k zabavni igri še toliko bolj pritegnejo prej omenjeni dodatki, ki jih lahko brez težav namestite tudi na žogice.
  1. Mačje igračke na palicah
Če mački ponudite igračko na palici, v njej spodbudite njen lovski nagon. Obenem pa ste povsem varni pred njenimi kremplji. Na palici je lahko na primer nameščena primerno zasnovana žogica, prav tako najrazličnejši dodatki v obliki perja, zvončka ter podobno. Mačje igračke na palici so tako kot druge omenjene igrače na voljo v fizični in spletni prodajalni za male živali.
  1. Mačje igralne steze in stolpi z žogami
Za nekoliko bolj odrasle oziroma starejše mačke je odlična izbira igralna steza, prav tako tudi stolp z žogicami. V tem primeru gre za tako imenovane interaktivne igrače za mačke, ki se lahko pri malih živalih izvrstno obnesejo, predvsem tedaj, kadar se mačke ne morejo oziroma si ne želijo več poigravati z žogicami, igračami na palici ter podobnim. Še ena od bolj zanimivih interaktivnih igrač za mačke je laser. Seveda pri uporabi takšne igrače pazite, da mački ali kakšni osebi ne posvetite direktno v oči. Ne nazadnje pa v sklop priljubljenih igrač za mačje kosmatinke dodamo še igrače z mačjo meto. A pozor: pazite, da se mačka v tem primeru vedno igra pod nadzorom, a ne več kot četrt ure. Mačja meta pa je nasploh izredno priljubljena med mačkami. Nanjo so dobesedno nore in ima tak vpliv, kot droga. Na mačjo meto sicer ne reagirajo vse mačke, vseeno pa se vam splača poizusiti.

Komentiraj