Konopljina semena uvrščamo med super živila

Konopljina semena uvrščamo med super živila
Uživati pravo, zdravo hrano, je danes zaradi vedno bolj onesnaženega zraka, vedno bolj škodljive uporabe pesticidov in vseh strupov, ki jih tako ali drugače dobimo v telo, postala nuja. Hkrati pa imamo tudi srečo, da živimo v času, ko je zdrava hrana dobro raziskana, ko je možno najdi ogromno strokovne literature in odgovorov na številna vprašanja, ki jih imamo. Med tako imenovana super živila se uvrščajo tudi konopljina semena, za razlago pa povejmo, da so super živila vsa živila, ki vsebujejo samo zdrave in za človeka nujno potrebne sestavine, ki jih človek ne more dobiti v telo drugače kot le s hrano. Zato ogromno ljudi uživa konopljina semena in olje, ki je pridelano iz njih in zato lahko rečemo, da so tudi konopljina semena za zdravje eden od najboljših izdelkov, ki jih lahko dobimo.

Konopljina semena polna omega 3

Če smo že zapisali, da konopljina semena sodijo med super živila, potem je prav, da povemo, da vsebujejo v povprečju 47 % maščob, 35 % beljakovin in 12 % ogljikovih hidratov. Seveda vsak delež predstavlja le zdrave predstavnike in tudi izjemno velik delež maščob vas nikakor ne sme ustaviti. Nikar se ne bojte uživati maščobe, temveč jih uživajte čim več, kar pa seveda velja le za primer, ko uživate esencialne maščobne kisline, torej tiste, ki jih človeško telo nujno potrebuje za svoje delovanje, pa jih s hrano ne more dobiti. Sem sodijo predvsem omega 3, pa tudi omega 6 in 9, le da mora biti razmerje pravo, ki pa ga konopljina semena imajo. Mnogo preveč namreč zaužijemo omega 6, ker pač velja splošno pravilo, da so oreščki in semena zdrava. Vendar nujno pazite na pravo razmerje, omega 3 mora biti prevladujoča.

Konopljina semena za zdravje so idealna

Če si torej želite pravega zdravja, če si želite, da boste polni energije, da boste izgubili tudi kakšen odvečen kilogram, potem so konopljina semena prava izbira za vas.

Komentiraj