Koprivnik

Koprivnik

Koprivnik je 1393 m visok vrh v Škofjeloškem hribovju, katero leži na omočju porečja Selške in Poljanske Sore, obsega pa tudi hribovje nad Žirovsko kotlino in Sorškim poljem. Središče hribovja je Škofja Loka, na območju pa so občine Škofja Loka, Železniki, Gorenja vas - Poljane in Žiri. Koprivnik se ponosno dviga med Mladim vrhom in Romovcem, zelo blizu je tudi Blegoš. Na vrhu vas bodo pričakali vpisna knjiga, žig in dober razgled na Poljansko in Selško dolino. Najbolj urejen dostop je s Črnega Kala, na vrh pa vodi nekaj pohodniških in tudi kolesarska pot. Koprivnik je dobil ime po koprivah in je delno poraščen s travo.

Pohodništvo

Na Koprivnik lahko pridete s Črnega Kala preko Romovca, s Črnega Kala po vojaški cesti in gozdni poti ter s Starega vrha preko Mladega vrha. Poti so dobro urejene in markirane.

Pohodniške poti: Črni Kal - Koprivnik (po vojaški cesti), Črni Kal - Romovec - Koprivnik, Mladi vrh - Koprivnik, Koprivnik - Blegoš, Koprivnik - Mladi vrh, in dnevna tura:  Stari vrh - Mladi vrh - Koprivnik - Blegoš [wp_ad_camp_1]

Kolesarstvo

Na Koprivnik vodita tudi kolesarski poti, in sicer s Črnega Kala ali Starega vrha po vojaški cesti, po obeh poteh pa pridete do istega kolovoza, po katerem se povzpnete na vrh.

Komentiraj