Korejska kozmetika je že na voljo tudi pri nas

Korejska kozmetika je že na voljo tudi pri nas
Verjetno ste ob gledanju kakega azijskega filma ali občudovanju modelov iz daljnega vzhoda kdaj ljubosumno pomislili, da je mati narava Korejkam dala poseben dar čiste in privlačne kože, ki že na prvi pogled izgleda mehko, sveže in mladostno. Odgovor na vaše vprašanje, zakaj je temu tako, je zelo preprost – korejska kozmetika. Verjetno se sprašujete kaj ima kozmetika iz Koreje takega, kar vaša nima? Strokovnjaki menijo, da je odgovor v bolj preprostih, hkrati pa bolj učinkovitih sestavinah.

Kaj vsebuje korejska kozmetika?

Tej, na prvi pogled božanski lepoti s katero se ponašajo ženske na daljnem vzhodu, v zahodni civilizaciji popularno rečemo tudi K-beauty. Korejska kozmetika, ki je odgovorna za osupljivo lepo kožo, je v zadnjih letih našla pot tudi do trgovskih polic na tem koncu sveta in Evropejke ter Američanke vse bolj ugotavljajo, da je zares veliko bolj učinkovito od lokalne. In v čem je poglavitna razlika? Medtem ko kozmetični preparati v ZDA, Kanadi, Evropi ter drugih delih tako imenovane zahodne civilizacije vsebujejo zares visoko število snovi ter učinkovin, se korejska kozmetika oklepa pravila, da je v kreme bolje vmešati manjše število le teh. Po drugi strani pa so izbrani elementi, ki jih vsebuje korejska kozmetika veliko bolj učinkoviti. Ena izmed surovin, ki jo pogosto najdemo v tovrstnih kremah je tudi polžja slina za katero je znano, da ima zelo blagodejne vplive na kožo. Razlike so očitne.

Kdaj bo kozmetika iz Koreje prišla do nas?

Odgovor na zgornje vprašanje bo morda marsikatero uporabnico presenetil. Korejska kozmetika je nemeč že med nami. Številna podjetja jo namreč že uvažajo na zahodne trge, tudi v Slovenijo. Nekoliko je sicer potrebno še pobrskati po spletu ali vprašati naokoli, vendar boste hitro ugotovile, da so na voljo različne hranilne, poživitvene ter vlažilen kreme. Prav tako lahko dame v Sloveniji kupijo ličila in tonike, ki dopolnjujejo že sicer pestro ponudbo.

Komentiraj