Lubnik

Lubnik

Lubnik je 1025 m visok vrh, ki se strmo dviga ob zahodnem delu mesta Škofja Loka. Priljubljen je predvsem pri okoliških pohodnikih in kolesarjih, saj na Lubnik vodijo razne kolesarske poti za gorske kolesarje in razne pohodniške poti, ki so dobro markirane in primerne za vse vrste pohodnikov. Proti vrhu se lahko odpravimo iz Škofje Loke, Poljanske doline in Selške doline. Na vrhu se nam ponudi odličen razgled na Škofjo Loko z okolico, vidi pa se tudi Kranj. Poleg tega se z vrha vidi tudi del Selške in Poljanske dolini s pripadajočim hribovjem. Glede na to, da si Stari vrh delita občini Gorenja vas - Poljane in Škofja Loka, sam vrh pa se nahaja v prvi, je Lubnik tudi najvišji vrh Občine Škofja Loka.

[wp_ad_camp_1]

Dom na Lubniku

Na vrhu Lubnika stoji tudi dom, ki ga oskrbuje Planinsko društvo Škofja Loka. Dom vsebuje restavracijo s 56 sedeži in še dodatnimi 50 sedeži na terasi, na voljo pa imajo tudi 18 ležišč. Kontaktirate jih lahko na telefonsko številko: 04/51-20-501

Dom obratuje od 1.marca do 2. januarja, zaprt pa je ob ponedeljkih, v primeru, da je v ponedeljek praznik, pa je dom odprt.

Pohodniške poti

Pohodniška pot Sv. Tomaž - Lubnik

Kolesarske poti

Gorska kolesarska pot Sv. Tomaž - Lubnik

Komentiraj