Mladi vrh

Mladi vrh

Mladi vrh, ki je visok 1374 metrov, se nahaja v Škofjeloškem hribovju, znanem tudi kot Loško pogorje. Poleg Mladega vrha je tudi veliko bolj znan in nekoliko nižji Stari Vrh s svojim smučiščem. Oba vrhova loči sedlo, do katerega je možen tudi dostop s Podvrha. Vrh je nekoliko bolj poraščen z bukovim gozdom, zato se z njega vidi le del Selške doline, na vrhu pa je tudi klopica, vpisna knjiga in žig. Mladi vrh je najbolj priostren in najbolj alpski vrh štirojčka Stari vrh - Mladi vrh - Koprivnik - Blegoš, na njem pa so opazili tudi gamse, na kar vas na poti iz Starega vrha preko sedla opozori tudi napis "Tišina, gamsi!", na vrhu pa lesena tabla s podobo gamsa.

Pohodništvo

Na Mladi vrh vodita dve glavni pohodniški poti, in sicer Stari vrh - Mladi vrh in Črni Kal - Mladi vrh, na Mladi vrh pa se lahko odpravite tudi s Koprivnika ali Blegoša, poti pa so lepo urejene in markirane.

Pohodniške poti: Črni Kal - Mladi vrh, Stari vrh - Mladi vrh, Koprivnik - Mladi vrh, Mladi vrh - Stari vrh, Mladi vrh - Koprivnik, in dnevna tura:  Stari vrh - Mladi vrh - Koprivnik - Blegoš [wp_ad_camp_1]

Kolesarstvo

Mladi vrh je tudi dokaj priljubljena kolesarska točka za gorske kolesarje, saj je pot s Črnega Kala do Mladega vrha skoraj v celoti prevozna s kolesom, le na nekaterih kratkih odsekih ga boste morali dati na rame.

Komentiraj