Naj bo arganovo olje res bio

Naj bo arganovo olje res bio

Živeti in prehranjevati se zdravo, je danes, zaradi vse gensko spremenjene prehrane izredno pomembno. Ni bilo tako pomembno pred kakšnimi tridesetimi leti, danes pa je. Gensko spremenjeni hrani bi se vsekakor morali čim bolj izogibati, pa vendar je to težko, če pač vse kupujete v velikih nakupovalnih središčih, ki prodajajo vse, tudi zdravo prehrano.

Predvsem pa je danes težko razlikovati, kaj je res tisto zdravo in kaj koristi. Imamo polno nekih olj, ki so zdravilna za določeno stvar, ampak če bi želeli užiti vse, bi morali pojesti ogromno žlic. Kaj je najbolje? Poglejte si na primer arganovo olje Malinca ga prodaja res tistega eko, bio pripravljenega na stari pravi način, tako da ne boste zagotovo dobili nobene mešanice z drugim oljem.

Arganovo olje Malinca morda prodaja po višji ceni, ampak z razlogom

Se vam zdi cena za arganovo olje za 100 ml 15,99 € veliko? Je veliko, to nikakor ne moremo reči, ampak če upoštevate, da je potrebno vložiti kar okoli 16 ur za izdelavo enega litra, pri tem porabiti 40 kg plodov argana, pa kar na enkrat to ni več tako drago.

Ste kje drugje našli nižjo ceno arganovega olja? Lahko, ampak ste lahko skoraj da prepričani, da mu je primešano kakšno cenejše olje, s čimer pa se bistvo izgubi. Kaj je bolje, zaužiti več žlic olja ali raje manj, pri čemer pa točno veste, da ste res zaužili arganovo olje in v kakšnih količinah? Retorično vprašanje seveda.

Pri nakupu torej pazite, da boste kupili res pravo arganovo olje, ki nima primešanega čisto ničesar in si tako zagotovite zdravje v dveh žlicah na en dan. Tako boste zaužili tako antioksidante kot tudi zdrave maščobe, s čimer boste nadzirali holesterol, hkrati pa skrbeli tudi za lep, sijoč izgled vaše kože in las, na kar arganovo olje tudi zelo vpliva in kar je znano že zelo dolgo.

Komentiraj