Nosilci za smuči vam prihranijo obilo prostora

Nosilci za smuči vam prihranijo obilo prostora
Zima se naglo bliža. Ste že začeli razmišljati o nakupu nove smučarske opreme? Že imate smuči in samo še čakate na sneg? Boste ponovno potovali s popolnoma natlačenim prtljažnikom in podrtimi zadnjimi sedeži, ker drugače ne morete pospraviti smuči? Prava rešitev prostorske stiske in prava izbira za udobno potovanje so nosilci za smuči. Nanje preprosto pritrdite in fiksirate smuči. V avtomobilu boste tako imeli dovolj prostora za nemoteno potovanje. To je posebej pomembno ob daljših vožnjah, saj bodo v prenatlačenem prostoru sopotniki hitro utrujeni in nejevoljni.

Enostavno nameščanje

Včasih so se nosilci za smuči zelo težko nameščali in snemali z avtomobila. Nameščanje je potrebovalo nekaj sile, razmisleka in manevriranja. Danes je nameščanje enostavno in hitro. Obstajajo različni modeli z različnimi načini pritrjevanja. Nekateri delujejo na osnovi magneta, druge pa pritrdimo s posebnimi vijaki na stranske že tovarniško nastavljene nosilce. Obstajajo tudi različice, ki zahtevajo vrtanje v karoserijo, kar pa odsvetujemo. To vrsto nosilcev vam morajo pritrditi usposobljeni strokovnjaki. Za razliko od predhodnikov, so vsi novejši modeli aerodinamični, kar prinaša manjši zračni upor ter posledično manjšo porabo goriva. Med vožnjo so praktično nemoteči in neopazni.

Pomični ali fiksni nosilci za smuči?

Izbira med fiksnimi in pomičnimi nosilci za smuči je odvisna od pogostosti uporabe, vrste avtomobila in same obtežitve. Obe vrsti sta izdelani iz aluminija, ki je odporen na vremenske razmere in udarce. Večina modelov ima dodatno gumijasto zaščito na notranji strani, ki preprečuje zdrs ali poškodbo smuči. Med vožnjo in parkiranjem avtomobila lahko aktivirate tudi varnostni sistem, ki preprečuje krajo tovora. Fiksni se na avtomobil pritrdijo s priloženimi nastavki. Premični imajo nameščene dodatne izvlečne etaže, ki pripomorejo k boljšemu nameščanju smuči na nosilce. Pred nakupom razmislite, koliko smuči in desk boste vozili s sabo. V primeru, da boste imeli 3 ali več parov, izberite raje večji model za šest ali več akrtiklov.

Komentiraj