Otroške čelade pazijo na cele glave

Otroške čelade pazijo na cele glave

Otrokom bodite zgled

Otroške čelade zaščitijo glavice naših zakladov, ki jih vzgajamo v duhu, da je potrebno vedno paziti nase. No, vsaj včasih, jih celo preveč zavijamo v celofan, vato in ne vem kaj še vse, da se jim le ne bi kaj zgodilo. Ampak na cesti jih je v prvi vrsti potrebno naučiti obnašanja. Po pločniku se ne teka, ko se vozi kolo, se ne gleda naokoli in podobno. Kamorkoli že boste šli pa v prvi vrsti vedno zahtevajte, da brez <a onclick="javascript:pageTracker._trackPageview('/outgoing/www.chebeltza.com/na-kolesih/oprema-in-dodatki/otroske-celade click site.html');" href="http://www.chebeltza.com/na-kolesih/oprema-in-dodatki/otroske-celade.html" target="_blank">otroške čelade nikamor. Ta zahteva mora biti striktna, a da boste otrokom pravi zgled, boste morali čelado imeti tudi sami. Tu so še največji problem mamice, ki se bojijo, da jim bo potem kak las gledal postrani. To seveda opazijo le one same in nihče drug, ampak je že dovolj in na koncu to prenesejo tudi na svoje otroke, še posebej hčerke, ki hitro pričnejo razmišljati, da svoje otroške čelade vendarle ne potrebujejo tako nujno, če je pa ne potrebuje mamica. Kajti frizura je vendar bolj važna, kajne?

Od takšne do drugačne, samo da zaščitijo naše glave

Otroške čelade prihajajo v različnih velikostih in modelih. Tako so na prodaj posebne otroške čelade za kolesa, spet malce drugačne za na rolerje in podobno. Sami se morate odločiti, kakšno čelado boste kupili svojemu otroku. Pravzaprav bi bilo bolje, če bi napisal, vi kot skrben starš, se odločite katere otroške čelade so primerne za vašega otroka, on pa naj si izbere kakšno si želi. Kajti jasno je, da bo otrok izbiral po barvi, redkeje po obliki ali čemu drugemu. Če mu rečete, da je ta čelada za na rolerje, druga pa za na kolo, bo to takoj razumel in se ne bo upiral. Težko pa boste fantku dopovedali in razložili, zakaj ne bi smel imeti tiste rdeče z gasilskim avtomobilom, namesto zelene, ki nima nobene poslikave.

Ker so glave izjemno ranljive, so otroške čelade še posebej pomembne. Otroške čelade ščitijo otroka pri padcu s kolesa in preprečujejo najhujše poškodbe, ki se lahko zgodijo. Žal v izjemnih, najhujših ali najbolj nesrečnih primerih tudi čelada več ne pomaga, a kako bi jih bili veseli tisti starši, ki bi z uporabo otroške čelade pri svojem otroku lahko preprečili tisto najhujše. Gre za eno najpreprostejših in najcenejših zavarovanj, ki jih sploh lahko ponudite otroku na poti v njegov vsakdan. Zagotovite, da bo vaš otrok varen.

Komentiraj