Plišaste igrače za dovolj velike otroke

Plišaste igrače za dovolj velike otroke
Priporočeno je, otrok plišaste igrače Majtoj dobi, ko je star osemnajst mesecev. Takrat dobi tudi vzglavnik in začne spati z odejico. Nekateri menijo, da lahko plišaste igrače delajo otroku družbo med spanjem že pri dvanajstih mesecih. Preden dopolni dvanajst mesecev, ni priporočljivo, da starši otroku dovolijo, spanje s plišasto igračo, saj obstaja veliko tveganje sindroma nenadne smrti dojenčka. Če je otroku prehitro dovoljena igra in spanje s plišasto igračo, je to nevarno. Ko je otrok dovolj star, so plišaste igrače lahko koristne in zabavne. Namenjene so tako manjšim kot večjim otrokom, in to v najrazličnejših oblikah in barvah. Kakšne plišaste igrače Majtoj ponuja, si je mogoče ogledati na spletni strani trgovine, vsekakor pa boste nad njihovo ponudbo zelo zadovoljni.

Plišaste igrače različnih oblik

Za nakup plišaste igrače je Majtoj pravi naslov. Še posebej, če si otrok zaželi tudi kakšno plišasto igračko, ki ni običajna. Najbolj pogosto se starši odločijo, da je prva plišasta igračka, ki jo kupijo otroku, v obliki medvedka. Zelo priljubljene so takšne v podobi različnih živalic, tudi mucke, zajčka ali kužka. Pri nakupu mehke igrače je treba paziti, da ta ni prevelika, sploh če je namenjena temu, da bi otrok spal z njo. Prevelike plišaste igrače namreč predstavljajo nevarnost zadušitve. Plišasta igračka naj bo dovolj majhna, da jo otrok stisne k sebi in da jo lahko otrok, ki je že shodil, nese povsod s sabo.

Plišaste igrače reden spremljevalec

Prvo, kar večini pade na pamet, ko pomisli na plišaste igrače, je najverjetneje to, da so odlične za crkljanje. To seveda drži. Plišasta igračka bo v očeh vašega otroka njegova prijateljica, ki bo vedno z njim in je tako zelo mehka, da jo je krasno stisniti ob sebe. Ker bo otrok plišasto igračko redno stiskal k sebi in morda z njo ravnal ne dovolj previdno, je pomembno, da je izdelana iz kakovostnih materialov, to je kakovostnega pliša in polnila, ki bo poskrbelo, da ostane vse na svojem mestu. Pomembno je tudi, da starši redno in temeljito čistijo plišasto igračo, ki je pogost spremljevalec otroka, saj se tudi na njih nabira prah in preostala umazanija.

Komentiraj