Ultrazvok trebuha naj vam opravi le izkušen radiolog

Ultrazvok trebuha naj vam opravi le izkušen radiolog
Zdravnikov in predvsem ambulant, kjer se opravlja ultrazvok trebuha in tudi drugih organov, je vedno več. Če se je nekdaj ultrazvok trebuha opravljal samo v bolnišnicah in nekaterih zdravstvenih domovih, pa se danes pojavlja vedno več privatnih, samoplačniških ponudnikov, kot je tudi Ultralab. Le – ti so se pojavili kot odraz na vedno daljše čakalne dobe, ki so v javnem zdravstvu in zagotovo nobenemu ponudniku samoplačniških storitev ni dolgčas, saj se veliko število ljudi odloča za takšno storitev. Vendar pa ni odveč opozorilo, da vseeno pazljivo izberite pravega ponudnika, saj ultrazvok trebuha ne opravijo pri vsakem ponudniku enako dobro.

Tudi v javnem zdravstvu ni vse dobro

Seveda, nikakor ne moremo trditi, da se lahko slabo opravljen ultrazvok trebuha opravi samo pri plačljivih ponudnikih, nikakor ne. Pravzaprav lahko žal še hitreje naletite na kakšen zdravstveni dom, kjer ultrazvok trebuha ne bo opravljen zanesljivo, ker zdravstvo pač ne subvencionira nakupa novega, bolj modernega aparata, ki zagotavlja veliko lepši in bolj pregleden pregled. Zato pravzaprav ni vse odvisno od radiologa, temveč je ogromno odvisnega od tega, kakšen je aparat. Če pogledamo v prej omenjeno podjetje Ultralab, potem lahko vidimo, da imajo samo vrhunske aparate, s katerimi lahko radiologi veliko hitreje in veliko bolj zanesljivo opravijo ultrazvok trebuha, tako da se tudi zdravljenje lahko začne hitreje in postavljena je prava diagnoza.

Ultralab ima seveda tudi dobre radiologe

Seveda pa ne moremo nikakor reči, da ima to podjetje samo dobre aparate, seveda imajo tudi izkušene in zelo dobre radiologe, saj samo aparati ne morejo narediti nič in predvsem ne morejo postaviti diagnoze, kaj je ultrazvok trebuha pokazal. Zato se je vsekakor smiselno pozanimati in preveriti, kakšne aparate posamezni ponudnik ima, enako pa velja tudi v primeru javnega zdravstva, saj vam mora biti v končni fazi najbolj pomembno, da ultrazvok trebuha pokaže dejansko sliko, kaj je tistega, kar vam povzroča bolečine v trebušnem delu.

Komentiraj