Veste, zakaj je hidravlika na traktorju tako pomembna?

Veste, zakaj je hidravlika na traktorju tako pomembna?
Glede na to, da traktorji na sodobnih kmetijah opravijo veliko večino dela, želimo imeti zelo dobro pripravljeno vozilo, ki bo lahko opravilo tudi tiste najbolj zahtevne naloge. Pomembno je, da so delu dobro prilagojeni prav vsi traktorski sistemi, še posebej pa tisti, ki prenašajo največje obremenitve. Pri uporabi traktorskih priključkov in druge kmetijske mehanizacije pogosto prevzema veliko dela hidravlični sistem, seveda pa so obremenjeni tudi drugi elementi vozila. Zato je treba za traktor dobro skrbeti, da lahko v celoti izkoristimo vse, kar nam ponuja. Najlažje bo vzdrževati traktorje priljubljenih znamk, za katere so na voljo rezervni deli. Za traktorje Zetor recimo lahko dobimo takšno ponudbo, pri serviserjih so na voljo tudi storitve, ki pomagajo pri vzdrževanju in popravilih. Tako bomo vedno dobro pripravljeni na delo, tudi če se srečujemo z zahtevnimi nalogami.

Rezervni deli za traktorje Zetor

Ravno pri traktorjih je zelo pomembno, da imamo na voljo kakovostne nadomestne dele. Že za hidravlični sistem to gotovo velja, saj moramo redno vzdrževati kritične dele sistema, potrebujemo tudi dodatne hidravlične ventile in podobno. Ponujajo pa rezervni deli za traktorje Zetor še drugo ponudbo. Tu je na voljo zbirka kakovostne nadomestne opreme za traktorje, ki morajo biti vedno v popolni pripravljenosti. Pri trgovcih in serviserjih so na voljo kvalitetni rezervni deli za traktorje Zetor, s katerimi bo možno hitro in učinkovito opraviti razna popravila. S tem lahko traktorju uspešno podaljšamo življenjsko dobo in vozilo nas ne bo pustilo na cedilu. Seveda pa niso v ponudbi le rezervni deli za traktorje Zetor, najdemo tudi zbirko opreme za traktorje drugih znamk. Nenazadnje pa potrebujemo tudi nekaj dodatnih kosov za kmetijsko mehanizacijo, saj je prav to oprema, ki je pri delu na udaru največjih obremenitev. Še kako dobrodošlo je torej, da imamo tudi za priključke in mehanizacijo na voljo dokaj pestro ponudbo rezervnih delov in dodatne opreme.

Rezervni deli SIP in druge kmetijske mehanizacije

Pri nas je izredno priljubljena znamka SIP, ki s ponudbo raznovrstne kmetijske mehanizacije dobro pokriva potrebe mnogih kmetovalcev. Na praktično vsaki slovenski kmetiji bomo našli kakšno opremo znamke SIP, morda pa ta mehanizacija predstavlja kar večino traktorskih priključkov. Najbolj opazni so bržkone priključki, ki se uporabljajo za košnjo trave in spravilo sena, ponuja pa ta proizvajalec še zelo pestro zbirko drugih izdelkov. Ravno zato je zelo dobrodošlo, da so nam na voljo rezervni deli SIP. Kmetijska mehanizacija SIP je tista, ki je pri delu na kmetiji dejansko najbolj na udaru. To je oprema, ki se uporablja za različne namene, ob tem pride v stik s tlemi in drugimi površinami. Poleg tega že pri normalnem delovanju nastajajo večje obremenitve, hitro pride do običajne obrabe in rezervni deli SIP so zelo koristni tudi za tiste, ki za svojo opremo dobro skrbijo. Vsekakor se splača nameniti nekaj pozornosti pregledovanju in vzdrževanju te opreme, da bomo vedno pripravljeni na učinkovito delo.

Kateri rezervni deli SIP so najbolj pomembni?

Najpogosteje pride do poškodb pri kosih, ki so pri delovanju traktorskih priključkov tudi najbolj izpostavljeni. Posebej dober primer so vilice, ki skrbijo za grabljenje in obračanje sena. Kaj hitro se zgodi, da na razgibanem terenu primemo v podlago ali pa se v travi skriva kakšen kamen. Rezervni deli SIP nam priskočijo na pomoč, če se vilice ukrivijo ali zlomijo. Seveda na tak način poskrbimo tudi za druge probleme. Še en značilen poseg je zamenjava obrabljenih delov, ki pri delovanju mehanizacije stalno prenašajo velike obremenitve. To so predvsem gibljivi deli, jermeni in zobniki, tudi kolesa, kardani in podobno. Kar nekaj dela bomo torej imeli, če želimo za kmetijsko mehanizacijo kar najbolje poskrbeti. A ker so na voljo kakovostni rezervni deli SIP in drugih znamk, lahko računamo na to, da bomo imeli vedno dobre možnosti za zanesljivo vzdrževanje, tako da nas mehanizacija pri delu ne bo pustila na cedilu.

Traktorski deli, s katerimi bo delo veliko lažje

Največ pozornosti upravičeno namenjamo kritičnim rezervnim delom, ki sploh omogočajo uporabo traktorja in delo s kmetijsko mehanizacijo. Brez teh kosov ne moremo uporabljati vozila in ne bomo opravili nobenega dela na kmetiji. Delujoč traktor je torej osnova, kritični traktorski deli pa si vsekakor zaslužijo posebne pozornosti. A poleg te nujne opreme pri traktorjih uporabljamo tudi druge dele, ki morda niso povsem nujni, a močno pripomorejo k udobju in dobri izkušnji pri delu. Zelo zanimivi traktorski deli so recimo tisti, ki skrbijo za udobje voznika. Predvsem se osredotočamo na traktorski sedež, saj na njem sedimo po več ur na dan. V času obsežnih projektov na kmetiji je izredno pomembno, da imamo udoben sedež, tako bo delo veliko bolj prijetno. Pogosto se preprosto sprijaznimo s sedežem, ki ga ima traktor, morda niti ne vemo, da je možno sedež enostavno zamenjati oziroma nadgraditi. Na voljo imamo zelo atraktivne alternative, ki lahko močno izboljšajo izkušnjo pri vožnji. Podobno velja za traktorske luči. Spet imamo pri vsakem traktorju že vgrajene žaromete, ki omogočajo varno vožnjo v mraku pa tudi delo v neugodnih razmerah. Da pa bi uporabnost vozila še bolj razširili, so na tem področju na voljo dobrodošli dodatni traktorski deli. To so delovne luči, s katerimi lahko dobro prilagodimo osvetlitev, ki jo potrebujemo za delo. Luči se uporabljajo tudi v kombinaciji z različnimi traktorskimi priključki, dosežemo lahko odlične učinke, ki izboljšajo izkušnjo pri delu in odpirajo nove možnosti pri opravljanju kmetijskih opravil. V ponudbi trgovcev in serviserjev so na voljo raznovrstni traktorski deli, ki niso vezani le na kritične sisteme vozila. Prav tako lahko dobimo mnoge dobrodošle dodatke, ki jih bomo znali pri delu na kmetiji s pridom izkoristiti. Na istem mestu pogosto dobimo tudi ponudbo vzdrževalnih in servisnih storitev, kar je pri traktorjih in kmetijski mehanizaciji prav tako pomembno, še posebej v primeru kakšnih večjih težav, če je potrebno popravilo.

Popravilo kmetijske mehanizacije in traktorjev

Pogosto se dela lotimo kar v domači garaži, kmetje se večinoma dokaj dobro spoznajo na traktorje in mehanizacijo ter lahko sami opravijo veliko dela pri vzdrževanju in popravilih. A včasih se zgodi, da sami ne moremo dosti pomagati in bo potrebno profesionalno popravilo kmetijske mehanizacije oziroma traktorja. Na srečo imamo za to na voljo zelo dobro ponudbo strokovnjakov, ki se ukvarjajo s takšnimi popravili. To so serviserji, ki so specializirani prav za traktorje in kmetijsko mehanizacijo. Pričakujemo lahko, da bo možno odpraviti praktično vse probleme, tudi popravilo kmetijske mehanizacije v kakšnih zelo neugodnih primerih je po navadi čisto možno. Glede na to, da gre za dokaj drago opremo, se popravilo pogosto splača, saj ne želimo kupovati nove opreme. V vsakem primeru pa lahko pričakujemo, da bodo prave rešitve predstavili izkušeni serviserji. Njihovo ponudbo lahko najdemo kar preko spleta, servis Klasje ima ponudbo servisnih storitev, ki je pisana na kožo lastnikom traktorjev in kmetijske mehanizacije. S pomočjo usposobljenih strokovnjakov lahko rešimo praktično vsako težavo in oprema bo pripravljena na delo. Se je pa pametno pozanimati, kaj nam popravilo kmetijske mehanizacije oziroma traktorja pri izbranem serviserju ponuja. Včasih imamo posebna pričakovanja, želimo recimo opraviti hitro popravilo v času, ko na kmetiji opravljamo veliko dela. Za hitri servis potrebujemo odzivnega izvajalca, na katerega ne bo treba dolgo čakati. Včasih je možno popravilo kmetijske mehanizacije opraviti tudi na terenu, kar je spet velika prednost, da se ni treba ukvarjati s prevozi in čakanjem. Vse to so opcije, s katerimi pridemo do veliko boljše izkušnje pri uporabi traktorja in kmetijske mehanizacije.

Komentiraj