Vezi so pomemben del opreme vsakega smučarja

Vezi so pomemben del opreme vsakega smučarja

Vezi, tako smučarske vezi kot snowboard vezi, so ključen del opreme vsakega smučarja in deskarja na snegu. Pri nakupu smučarske opreme vedno govorimo le o smučeh, o njihovi kvaliteti in trdoti ter vsem ostalim stvarem, ki vplivajo na kvaliteto, hitrost ter druge lastnosti posameznega para smuči. Kljub temu pa so tudi vezi del te opreme, ki lahko pomembno vpliva tako na varnost kot stabilnost smučarja na smučeh.

Vezi za smuči naj bodo primerne velikosti. Smučarski čevlji imajo skoraj vedno na sami peti smučarskega čevlja označeno velikost. Glede na velikost čevlja, ki ga uporabljate, izberite tudi primerno velikost vezi, ki podpira vašo velikost čevlja. Ker je smučarska oprema zelo draga, jo boste mogoče delili še s kom, tako da tudi velikost smučarskih čevljev ostalih upoštevajte, ko izbirate prave vezi. [wp_ad_camp_1]

Vezi imajo tudi priporočeno težo smučarja. Ta podatek upoštevajte oz. ga vsaj skušajte čim bolj upoštevati in izberite tiste vezi, kjer se ta podatek od vaše dejanske teže ne razlikuje za več kot deset kilogramov.

Tudi teža vezi je pomembna in predvsem tisti, ki želite tudi trenirati kakšno alpsko disciplino in se pomerjati na raznih smučarskih tekmovanjih, se pozanimajte tudi o tem podatku, ki sicer za rekreacijskega smučarja ni bistven.

Vezi za turno smučanje se nekoliko razlikujejo od običajnih in so običajno tudi nekoliko dražje. Pri nakupu vezi za turno smučanje preverite, če izbrane vezi to res omogočajo. Nekatere imajo tudi več plezalnih pozicij, ki si jih lahko nastavite na tisto višino, ki vam najbolj ustreza in še bolj uživate pri turnem smučanju kot bi sicer.

Komentiraj