Zdrava prebava z naravnimi prehranskimi dopolnili

Zdrava prebava z naravnimi prehranskimi dopolnili
Imate tudi vi pogosto težave s prebavo? Ali pa si želite izgubiti odvečno težo, pa vam to nikakor ne uspe? Če se vam zdi, da ste poskusili že čisto vse, a vam vseeno nič ne pomaga, potem je morda napočil čas, da preizkusite prehranska dopolnila, ki bodo pozitivno vplivala na delovanje vaših prebavil in vam pomagala izločiti iz telesa strupene snovi. Eden od takšnih prehranskih dodatkov je chlorella, modrozelena mikroalga, ki vašemu telesu zagotovi ustrezno količino vitamina A. Ta ima pomembno vlogo pri delovanju vida in imunskega sistema, poleg tega omogoča normalno rast in skrbi za presnovo železa. Več o izdelku in kje ga lahko kupite, vam razkrije spletna stran Hiša zdravja: https://www.hisa-zdravja.si/now-chlorella-1000-mg-60-tablet/. Za pomoč pri hujšanju pa vam je na voljo glukomanan, posebno prehransko dopolnilo v obliki kapsul, ki ga je odobrila Evropska agencija za varnost hrane. Gre za rastlino z imenom azijski konjak, ki vsebuje vlaknino, ki uravnava prebavo. Podrobnejši opis izdelka lahko najdete tukaj: https://www.hisa-zdravja.si/now-glukomanan-575-mg-180-kapsul/.

Kaj je chlorella in kako lahko koristi vašemu telesu?

Kot že omenjeno, chlorella je vrsta alge, in sicer je to enocelična sladkovodna modrozelena mikroalga, ki igra pomembno vlogo pri regeneraciji celic in proizvodnji levkocitov. Poleg tega krepi imunski sistem in pomaga pri izločanju toksinov in težkih kovin iz vašega telesa. Chlorella pa je še posebej učinkovita pri vzpostavljanju ravnovesja pri prisotnosti bakterij v vašem telesu, saj spodbuja rast koristnih črevesnih bakterij ter pomirja razdraženo črevesno sluznico. Poleg prebavil pa chlorella dobrodejno deluje tudi na jetra ter ohranja pravilno delovanje srca in ožilja.

Kaj je glukomanan in kako deluje?

Gre za izvleček iz gomoljev rastline konjak oziroma znane tudi kot azijski konjak. Znan je po tem, da vsebuje vlaknino glukomanan, ki učinkovito ureja prebavo. Na Japonskem ga pogosto dodajajo v omake, da bi te bile bolj želatinaste. Po zaužitju glukomanan nase veže ravno tiste snovi, ki slovijo kot najbolj redilne, torej sladkorje in maščobe. Ima pa še eno dodatno funkcijo, saj deluje kot naravno odvajalo, zato ga je priporočljivo dodajati v prehrano, če imate prebavne ali črevesne težave.

Kaj se zgodi v prebavilih?

Ko glukomanan pride v prebavila, najprej nase veže vodo ter tako ustvari debelo plast, podobno gelu. S tem napolni želodec in povzroči občutek sitosti. Koristno vpliva tudi na raven holesterola, saj povečuje vsebnost dobrega holesterola. Zaradi vsega naštetega je glukomanan edinstven pripomoček pri izgubi odvečne teže. Njegov učinek pa boste še povečali, če boste uživali manj kalorično hrano in povečali telesno aktivnost. Le tako boste dosegli želene rezultate.

Hujšanje je uspešnejše z boljšim imunskim sistemom

Verjetno ste že nekje prebrali, da utrujeno telo, ki je stalno pod stresom, proizvaja stresne hormone, zaradi katerih tudi lahko začnete pridobivati dodatne kilograme. Zato je res pomembno, da poskrbite za boljšo odpornost. Pri tem vam lahko pomaga chlorella, ki jo lahko kupite v spletni trgovini Hiša zdravja. Pomagala vam bo izločati strupene in nevarne snovi iz organizma ter okrepila vaš imunski sistem. Skupaj s pozitivnimi učinki vlaknine glukomanan, ob uravnoteženi prehrani in zadostnem gibanju, vam bo chlorella v obliki tablet pomagala ponovno vzpostaviti ravnovesje v črevesju, kar vam bo še olajšalo izgubo odvečnih kilogramov.

Komentiraj