Dnevni izlet Stari vrh – Blegoš

Dnevni izlet Stari vrh – Blegoš

Predstavljamo vam pohodniško pot s Starega vrha na Blegoš. Pohodniška pot poteka s Starega vrha preko Mladega vrha in Koprivnika, pa vse do Blegoša. Pot je primerna za celodnevni družinski izlet, saj ni preveč zahtevna, za pot v eno smer pa boste potrebovali 3 do 4 ure. Čas, ki ga boste potrebovali je seveda odvisen od vaše pripravljenosti. Čeprav se 3 ali 4 ure mogoče sliši veliko, pa je zato pot sila ugodna tudi za družine, saj so vzponi in spusti enakomerno razporejeni, ves čas pa se gibljete na nadmorski višini nekje med 1100 in 1400 metri. Edina izjema je le Blegoš, ki se nahaja na nekaj čez 1500 metri nadmorke višine. Opisovali smo vam že veliko možnih pohodniških poti, ki jih lahko pohodniki premagate na območju vrhov: Stari vrh, Mladi vrh, Koprivnik, Blegoš. Vse te poti smo tu združili v prijetno družinsko turo. Za opis poti si oglejte spodnje galerije.

[wp_ad_camp_1]

Opis pohodniške poti Stari vrh - Blegoš

Pot začnemo pri koči na Starem vrhu in se odpravimo proti razgledni točki.   Od razgledne točke se odpravimo proti Mladem vrhu.   Z Mladega vrha gremo naprej proti Koprivniku.   S Koprivnika se spustimo na Črni Kal.   S Črnega Kala se na Blegoš odpravimo po grebenu.   Na blegoš se lahko odpravimo tudi po cesti.

Povratna pot

Nazaj se lahko odpravimo po isti poti ali pa se po eni izmed dveh poti najprej z Blegoša spustimo na Črni Kal od tu pa pot proti Mladem vrhu nadaljujejmo po vojaški cesti, potem pa se le še z Mladega vrha odpravimo na Stari vrh in se spustimo proti koči.

Komentiraj