Porova juha

Porova juha

Porova juha spada med lažje juhe, v katerih je lahko por v kolobarjih oziroma prstanih, ali pa je mlet s paličnim mešalnikom (za kremno juho). Večina ljubiteljev vztraja, da mora imeti porova juha cele porove obročke – nenazadnje je tako kot okus pomemben tudi videz jedi. Por ima sicer blag čebulni okus, zaradi česar je izjemno okusen pražen na maslu, vendar v juho vedno dodamo tudi čebulo ali šalotko. Pozabiti ne smemo niti na začimbe, na primer origano, lovor ali timijan. Da je juha polnejšega okusa, se poleg pora in čebule...

Preberi

Kdo potrebuje prehranska dopolnila

Kdo potrebuje prehranska dopolnila

Zdrava prehrana od nas zahteva veliko skrb, da dnevno zadostimo vsem mikro in makro hranilom, pri tem pa lahko pripravo hrane precej olajšajo prehranska dopolnila. V osnovi termin prehranska dopolnila pokriva zelo široko področje prehrane in je izjemno skrbno reguliran z zakonodajo. Iz vidika potrošnikov je to zelo dobra novica, saj če prehranska dopolnila kupi v Sloveniji oz. znotraj Evropske unije je lahko precej prepričan, da je nakup kakovosten. Ljudje, ki se odločijo za zdravo življenje, običajno pričnejo pri dnevni prehrani z...

Preberi

Bio prehrana in bio olja

Bio prehrana in bio olja

V zadnjem času se je na trgu pojavilo veliko bio oziroma eko prehrane. To se je pojavilo z ozaveščanjem ljudi, da naj pazijo na to, kako se prehranjujejo. Še kako pomembno je, kakšna živila jemo, saj to vpliva na naše počutje in na zdravje tudi dolgotrajno. Torej biološka hrana je predelana naravno, kar pomeni, da z njo ne zaužijemo kemije kakor z industrijsko predelano hrano. V bio prehrani ne najdemo pesticidov, nitratov in herbicidov oziroma vsega tistega, kar je dodano živalim ali rastilnam zaradi boljšega izgleda, teže,...

Preberi

Whey proteini

Whey proteini

Proteini oziroma beljakovine so temeljno gradivo naših celic. Predvsem so dragoceni kot gorivo, saj jih telo uporablja takrat, ko so porabljene maščobe in ogljikovi hidrati. Pri dovajanju proteinov je pomembna njihova kakovost, sestavljeni pa so iz različnih aminokislin. Delež beljakovin je visok v perutnini, jajcih, mlečnih izdelkih, ribah in ostalih morskih sadežih ter tudi oreščkih.  Hrano z beljakovinami moramo uživati čez ves dan, sploh športniki. Beljakovinski napitki so nujna stvar za športnike, da lahko zlahka zaužijejo...

Preberi

Kaj je EKOŠARA?

Kaj je EKOŠARA?

Ekošara je košara svežega, izključno ekološkega, biološkega in biodinamičnega sezonskega sadja in zelenjave, ki jo dostavljamo na želeno lokacijo.  Z Ekošaro je dostop do ekološke hrane zagotovljene kakovosti enostaven, saj vam jo dostavljamo na dogovorjeno lokacijo. Izbirate lahko med različnimi naročniškimi paketi ali pa si v eko e-trgovini ekošaro napolnite po svojem okusu. Ne spreglejte ponudbe priznanega vrhunskega sokovnika HUROM s posebno tehnologijo počasnega stiskanja sokov ter programov zdravega prehranjevanja in...

Preberi

Domače žganje

Domače žganje

Žganje je alkoholna pijača pridelana iz sadja. Dejavnost, ki prideluje žganje oziroma sadjevec kot se tudi reče se imenuje žganjekuha. Žganjekuha je bila v preteklosti pomembna dejavnost na skoraj vsakem podeželju. Marsikdo pa se je s tem tudi preživljal. Za nastanek dobrega domačega žganja je pomembno predvsem veliko znanja, truda in izkušenj. Vsi vemo, da je vsaka »domača« stvar veliko boljša, kot pa kupljena stvar – tako je tudi pri žganju. Domače žganje je veliko bolj okusno, kvalitetno in ima tisti pravi pomen žganja,...

Preberi